Geschiedenis

Meridius is ontstaan door een jarenlange passie voor ambacht van het bewerken van producten tot een mooi eind resultaat.

Lees hier onder verder hoe het allemaal is ontstaan tot op heden.

De passie voor het bewerken van metaal begon in 2008 toen Netwerkbeheerder Fluxys besloot een Aardgasleiding aanlegde tussen Brakel en Haaltert.

Nu denkt u wat heeft een pijpleiding te maken met interieur en decoratie? Wel niets, maar het heeft me wel geleerd om dag na dag de hoogste kwaliteit te leveren en nooit tevreden te zijn met minder.

Na mijn studies ben ik zelf als Fotolasser begonnen om dan uiteindelijk als lasser op diverse pijpleiding projecten aan de slag te gaan waar ik alle facetten van het lassen en metaal bewerken heb geleerd, waar Het kwaliteitsniveau ontzettend hoog ligt.

Ik als lasser (rechts) bij de aanleg van een 50km lange Aardgasleiding in de Belgische Ardennen

Na verschillende jaren als Lasser te hebben gewerkt ben ik afgestudeerd als International Welding Specialist om dan als Kwaliteitssupervisor verder te gaan.

Nu denkt u International wat? Wel dit is een Internationaal diploma waar alles aangeleerd wordt wat met staal te maken heeft: van lasproccesen, apparatuur, ontwerp, mettalurgische aspecten van staalbewerken…

Kort samen gevat de kwaliteit van de lassen dient gegarandeerd te worden zodat producten voldoen aan hun vooropgestelde eigenschappen (sterkte, levensduur, corrosiebestendigheid, …). De belangrijkste schakel in het volledige productieproces is degelijk opgeleid personeel.

De passie voor het maken van mooie dingen zat er al lang in maar ik wou eerst wat ervaring opdoen om een echte volwaardige lasser te worden voor ik me hier in zou storten.

Bij de verbouwing van mijn woning begon ik allerlei dingen zelf te maken van metalen trap, stalen binnendeur tot tafels en rekken.

De microbe voor interieur en decoratie had me meteen te pakken. Nu was het tijd om dit ook voor andere te gaan beginnen doen.

Vandaar is Meridius ontstaan.

Onze Visie

Ik wou iets opstarten wat mensen in het alle daagse leven gelukkig maakt.

En dat is goed Leven.

Interieur, decoratie en lifestyle zijn drie pijlers die zeker hebben te maken met goed leven.

Dit hebben wij samengebracht onder één concept  in het centraal gelegen Oost-Vlaamse Ninove.

Wij  hebben een eigen atelier in het landelijke Voorde waar wij zelf met respect voor de kunst van de ambacht stalen constucties, meubels en decoratie objecten maken.

Ook verkopen we allerlei meubels, interieur en decoratieve artikelen volledig op maat naar u wens zodat u nog gezelliger en comfortabeler kan wonen!

Dankzij onze uniek concept bieden we u niet enkel de mogelijkheid om de producten te bekijken maar laten wij u graag een unieke ervaring beleven door u te laten voelen, ruiken en proeven zodat u een perfect beeld heeft wat te verwachten bij u thuis.

Dit is niet alles, want zoals eerder vermeld is wijn, spirits & delicatessen ook een belangrijk onderdeel van het goede leven. Om deze reden kunnen de echte levensgenieters in onze conceptstore hun hart ophalen in ons uiterst kwalitatief aanbod van wijnen, spirits, delicatessen en allerlei accessoires  in onze afdeling lifestyle onder de naam Wijnhuis Les Terroirs.

Bij Les Terroirs kan je in een gezellig kader ten alle terecht om verschillende wijnen te proeven. We bieden dit te koop aan per fles in onze winkel en webshop Wijnhuis Les Terroirs (wijnhuis-lesterroirs.be) , onder de unieke vorm van “Tast and Buy” door middel van het Coravin systeem – waar het ons toelaat per glas te schenken zonder de fles te moeten openen.

Heeft u ook zin in een glaasje gekregen?

Wij leveren gratis in Groot Ninove, Aalst, Geraardsbergen en omstreken.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in onze winkel te Ninove op het Oudstrijdersplein 18 – of in ons atelier en toonzaal op de Geraardsbersgesteenweg 584 A in Voorde.


Het Merdius Team